Tekvicové mini koláčiky si najlepšie vychutnáte s čerstvo pripravenou kávou

 

S prichádzajúcou jeseňou začnú naše chuťové bunky túžiť po tekvicovej či škoricovej chuti. Naše aromatické mini tekvicové koláčiky sú presne to, čo túto potrebu uspokojí a navyše ich chuť bude dokonalá v spojení s čerstvou kávou pripravenou v našom kávovare Zepresso Gold. Zostaňte s nami!

Espresso prístroj Zepresso Gold povýši váš ranný kávový rituál na vyššiu úroveň. Príprava kávy je veľmi jednoduchá. Stačí vložiť do prístroja jednu z našich talianskych zmesových kapsúl. Vyberiete si, aký typ kávy by ste chceli a stlačíte tlačidlo Štart!

Tekvicové mini koláčiky, ktoré sa budú krásne zahryzkávať ku káve, sme pripravili v duchu blížiaceho sa Halloweenu. Ale neváhajte, buďte kreatívni a pripravte si aj vlastné tvary!

 

Tekvicové sušienky sú vynikajúcim zdravým maškrtením.

 

Čo všetko potrebujete na prípravu tekvicových mini koláčikov? Zoznam surovín a postup nájdete nižšie. A nebojte, recept je jednoduchý a o obdivné pohľady spoluhodovníkov nebude núdza!

SUROVINY

Cesto

  • 200 g mandľovej múky
  • 300 g univerzálnej múky
  • 100 g kokosového cukru
  • 250 g masla
  • 2 vajcia

Náplň

  • 250 g tekvicového pyré
  • 120 g smotanového syra
  • 2 polievkové lyžice medu
  • cca 5 lyžicou akejkoľvek múky
  • 1 vajce
  • ½ lyžičky škorice
  • ½ lyžičky muškátového orieška
  • ¼ lyžičky klinčekov
  • ¼ lyžičky mletého zázvoru

 

Halloweenska inšpirácia pre prípravu tekvicových sušienok.

POSTUP PRÍPRAVY

Náplň

  • V miske zmiešajte tekvicové pyré, smotanový syr, med a vajcia.
  • Následne pridajte múku, korenie a premiešajte (múku pridávajte postupne podľa potreby, zmes by nemala byť príliš hustá).

Cesto

  • Oba druhy múky zmiešajte a pridajte soľ a kokosový cukor a opäť premiešajte.
  • Maslo pridajte v malých kúskoch a starostlivo ručne premiešajte.
  • Vajcia pridajte podľa potreby a premiešajte, aby ste pripravili cesto.
  • Cesto rozdeľte na 3 alebo 4 časti a rozvaľkajte ho na hrúbku 1 – 2 cm.
  • Cesto potom zabaľte do fólie a nechajte ho 30 minút v chladničke.
  • Následne, keď sa cesto ochladí, vykrojte tekvicové tvary a prebytočné cesto odrežte.
  • Na pripravený tvar cesta naneste približne lyžicu pripravenej náplne a potom položte ďalšiu vrstvu cesta. Okraje cesta utesnite tak, že stlačíte hrany cesta k sebe s pomocou vidličky.
  • Pečte pri teplote 200 °C počas 15 – 20 minút alebo kým nie sú okraje zlatisto hnedé.

 

Podávajte s kávou pripravenou v Zepresso Gold!

Prajeme dobrú a hlavne zdravú chuť! 🙂

Vychutnajte si tekvicové sušienky s kávou pripravenou v Zepresso Gold.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *