S prichádzajúcou jeseňou začnú naše chuťové bunky túžiť po tekvicovej či škoricovej chuti. Naše aromatické mini tekvicové koláčiky sú presne to, čo túto potrebu uspokojí a navyše ich chuť bude dokonalá v spojení s čerstvou kávou pripravenou v našom kávovare Zepresso Gold. Zostaňte s nami!
Espresso prístroj Zepresso Gold povýši váš ranný kávový rituál na vyššiu úroveň. Príprava kávy je veľmi jednoduchá. Stačí vložiť do prístroja jednu z našich talianskych zmesových kapsúl. Vyberiete si, aký typ kávy by ste chceli a stlačíte tlačidlo Štart!
Tekvicové mini koláčiky, ktoré sa budú krásne zahryzkávať ku káve, sme pripravili v duchu blížiaceho sa Halloweenu. Ale neváhajte, buďte kreatívni a pripravte si aj vlastné tvary!
Tekvicové sušienky sú vynikajúcim zdravým maškrtením.
Čo všetko potrebujete na prípravu tekvicových mini koláčikov? Zoznam surovín a postup nájdete nižšie. A nebojte, recept je jednoduchý a o obdivné pohľady spoluhodovníkov nebude núdza!
SUROVINY
Cesto
- 200 g mandľovej múky
- 300 g univerzálnej múky
- 100 g kokosového cukru
- 250 g masla
- 2 vajcia
Náplň
- 250 g tekvicového pyré
- 120 g smotanového syra
- 2 polievkové lyžice medu
- cca 5 lyžicou akejkoľvek múky
- 1 vajce
- ½ lyžičky škorice
- ½ lyžičky muškátového orieška
- ¼ lyžičky klinčekov
- ¼ lyžičky mletého zázvoru
Halloweenska inšpirácia pre prípravu tekvicových sušienok.
POSTUP PRÍPRAVY
Náplň
- V miske zmiešajte tekvicové pyré, smotanový syr, med a vajcia.
- Následne pridajte múku, korenie a premiešajte (múku pridávajte postupne podľa potreby, zmes by nemala byť príliš hustá).
Cesto
- Oba druhy múky zmiešajte a pridajte soľ a kokosový cukor a opäť premiešajte.
- Maslo pridajte v malých kúskoch a starostlivo ručne premiešajte.
- Vajcia pridajte podľa potreby a premiešajte, aby ste pripravili cesto.
- Cesto rozdeľte na 3 alebo 4 časti a rozvaľkajte ho na hrúbku 1 – 2 cm.
- Cesto potom zabaľte do fólie a nechajte ho 30 minút v chladničke.
- Následne, keď sa cesto ochladí, vykrojte tekvicové tvary a prebytočné cesto odrežte.
- Na pripravený tvar cesta naneste približne lyžicu pripravenej náplne a potom položte ďalšiu vrstvu cesta. Okraje cesta utesnite tak, že stlačíte hrany cesta k sebe s pomocou vidličky.
- Pečte pri teplote 200 °C počas 15 – 20 minút alebo kým nie sú okraje zlatisto hnedé.
Podávajte s kávou pripravenou v Zepresso Gold!
Prajeme dobrú a hlavne zdravú chuť! 🙂
Vychutnajte si tekvicové sušienky s kávou pripravenou v Zepresso Gold.