Ak ste ako my, tak je pre vás pitie kávy neodmysliteľný denný rituál. Pripravili sme pre vás špeciálny recept na kávu inšpirovanú jeseňou a tekvicou. Ukážeme vám, ako pripraviť tekvicové korenené Caffè latte pomocou kávovaru Ze-Presso Gold.
Tekvica je neuveriteľne zdravá a všestranná zelenina a preto vždy hľadáme nové spôsoby, ako ju začleniť do našich jesenných receptov. Už sa tešíme, keď si vychutnáte toto tekvicové Caffè latte pri horiacom krbe alebo len tak v kresle či pri počítači!
Príprava kávy pomocou kávovaru Ze-Presso Gold je veľmi jednoduchá.
SUROVINY (4 porcie)
- 4 šálky espressa
- 700 ml mlieka
- 2 polievkové lyžice tekvicového pyré
- 3 lyžičky medu (podľa chuti)
- ½ lyžičky škorice
- troška muškátového orieška, klinčekov a mletého zázvoru
- šľahačka (voliteľné)
PRÍPRAVA
- Zahrejte mlieko spoločne s tekvicovým pyré a medom. Zamiešajte, aby ste sa zbavili všetkých hrudiek a potom pridajte korenie.
- Pripravte espreso pomocou kávovaru Ze-Presso Gold. Zmes mlieka a tekvice následne nalejte do pripravenej kávy a ak máte radi šľahačku – kávu ňou ozdobte.
Tip: nebojte sa nahradiť mlieko na mliečnom základe mandľovým, sójovým alebo ovseným mliekom!
Vychutnajte si toto vynikajúce tekvicové Caffè latte! 🙂
Tekvicové Caffè latte je vynikajúcim nápojom počas jesenných chladných dní.