Tekvicová korenená káva pre zahriatie aj potešenie chuťových buniek

 

Ak ste ako my, tak je pre vás pitie kávy neodmysliteľný denný rituál. Pripravili sme pre vás špeciálny recept na kávu inšpirovanú jeseňou a tekvicou. Ukážeme vám, ako pripraviť tekvicové korenené Caffè latte pomocou kávovaru Ze-Presso Gold.

Tekvica je neuveriteľne zdravá a všestranná zelenina a preto vždy hľadáme nové spôsoby, ako ju začleniť do našich jesenných receptov. Už sa tešíme, keď si vychutnáte toto tekvicové Caffè latte pri horiacom krbe alebo len tak v kresle či pri počítači!

Príprava kávy pomocou kávovaru Ze-Presso Gold je veľmi jednoduchá.

SUROVINY (4 porcie)

  • 4 šálky espressa
  • 700 ml mlieka
  • 2 polievkové lyžice tekvicového pyré
  • 3 lyžičky medu (podľa chuti)
  • ½ lyžičky škorice
  • troška muškátového orieška, klinčekov a mletého zázvoru
  • šľahačka (voliteľné)

PRÍPRAVA

  • Zahrejte mlieko spoločne s tekvicovým pyré a medom. Zamiešajte, aby ste sa zbavili všetkých hrudiek a potom pridajte korenie.
  • Pripravte espreso pomocou kávovaru Ze-Presso Gold. Zmes mlieka a tekvice následne nalejte do pripravenej kávy a ak máte radi šľahačku – kávu ňou ozdobte.

Tip: nebojte sa nahradiť mlieko na mliečnom základe mandľovým, sójovým alebo ovseným mliekom!

Vychutnajte si toto vynikajúce tekvicové Caffè latte! 🙂

Tekvicové Caffè latte je vynikajúcim nápojom počas jesenných chladných dní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *