Recept: Bravčová sviečkovica podľa Martina Zounara

 

Pripravené v nádobách Zepter.

Suroviny:

1 kg bravčovej sviečkovice

4 cibule

3 strúčiky cesnaku

4 paradajky

1 plechovka lúpaných nasekaných paradajok

1 lyžička cukru

1 lyžička olivového oleja

1 lyžička octu

1 lyžička horčice

300 g slaniny alebo prosciutto

plesňový syr podľa chuti

nakladané korenie v slanom náleve

soľ

korenie

čerstvá bazalka

 

Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a opražíme v hlbšej Zepter nádobe. Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, plechovku lúpaných paradajok, lyžičku olivového oleja, a všetko zamiešame. Pridáme lyžičku cukru, octu, korenie, soľ a bazalku podľa chuti. Salsu necháme zredukovať približne hodinu. Pre rýchlejšiu prípravu môžeme použiť tlakovú pokrievku Zepter Syncro-Clik, ktorá nám všetko podstatne urýchli.

Vedľa si pripravíme bravčovú sviečkovicu. Narežeme ju tak, že z nej postupne urobíme taký šál. Budeme ju točiť a rezať, až sa nám celá otvorí a budeme z nej mať veľkú placku. Zľahka ju posolíme a okoreníme, pridáme slaninu alebo prosciutto, plesňový syr, trochu horčice, nakladaného korenia a lístky bazalky podľa chuti. Sviečkovicu zabalíme a opečieme ju na Zepter panvici bez tuku zo všetkých strán. Prikryjeme pokrievkou a necháme 20 minút dôjsť. Potom sviečkovicu nakrájame na plátky. Na tanier si pripravíme salsu, na ktorú položíme plátky sviečkovice. Podávame s bielym chlebom.

Dobrú chuť. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *