Pripravené v nádobách Zepter.
Suroviny:
1 kg bravčovej sviečkovice
4 cibule
3 strúčiky cesnaku
4 paradajky
1 plechovka lúpaných nasekaných paradajok
1 lyžička cukru
1 lyžička olivového oleja
1 lyžička octu
1 lyžička horčice
300 g slaniny alebo prosciutto
plesňový syr podľa chuti
nakladané korenie v slanom náleve
soľ
korenie
čerstvá bazalka
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a opražíme v hlbšej Zepter nádobe. Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, plechovku lúpaných paradajok, lyžičku olivového oleja, a všetko zamiešame. Pridáme lyžičku cukru, octu, korenie, soľ a bazalku podľa chuti. Salsu necháme zredukovať približne hodinu. Pre rýchlejšiu prípravu môžeme použiť tlakovú pokrievku Zepter Syncro-Clik, ktorá nám všetko podstatne urýchli.
Vedľa si pripravíme bravčovú sviečkovicu. Narežeme ju tak, že z nej postupne urobíme taký šál. Budeme ju točiť a rezať, až sa nám celá otvorí a budeme z nej mať veľkú placku. Zľahka ju posolíme a okoreníme, pridáme slaninu alebo prosciutto, plesňový syr, trochu horčice, nakladaného korenia a lístky bazalky podľa chuti. Sviečkovicu zabalíme a opečieme ju na Zepter panvici bez tuku zo všetkých strán. Prikryjeme pokrievkou a necháme 20 minút dôjsť. Potom sviečkovicu nakrájame na plátky. Na tanier si pripravíme salsu, na ktorú položíme plátky sviečkovice. Podávame s bielym chlebom.
Dobrú chuť. 🙂