Recept na jahňacie na tymiane

 

Jahňacie sa radí medzi červené mäso. Všeobecne je bohatšie na železo než napríklad kuracie mäso alebo ryby. Jahňacie mäso je vysoko kvalitným zdrojom bielkovín, obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny potrebné pre správny rast a fungovanie tela. Z tohto dôvodu môže byť konzumácia jahňacieho mäsa obzvlášť vhodná pre kulturistov, športovcov v rekonvalescencii a tiež pacientov po chirurgických zákrokoch. Ale ak ste jednoducho len milovník jahňacieho, nenechajte si ujsť tento recept na jahňacie na tymiane, ktoré poteší vaše chuťové aj čuchové bunky!

Jahňacie sme pripravili v nádobách Zepter, ktoré nám umožňujú pripraviť zdravé potraviny správnym spôsobom a bez tukov. Jedlo nielenže chutí lepšie, ale aj lepšie vyzerá. Zachovávajú sa prirodzené chute i vône (aj bez pridania soli), jeho tvar a textúra. Jedlo je zdravšie, zachováva si nutričné a biologické hodnoty (základné živiny, vitamíny, minerály, bielkoviny). Potraviny sa nepripaľujú a nedochádza tak k vzniku karcinogénneho akroleínu.

Jahňacie na tymiane

 

Aké suroviny sú potrebné pre prípravu jahňacieho na tymiane?

SUROVINY (4 osoby):

– 6 mrkiev

– 4 cibule

– 2 strúčiky cesnaku

– 100 g sušených marhúľ

– 50 g kapary

– korenie 5 vôní

– 4 jahňacie kolená

– 500 ml tymianového odvaru

– 1 zväzok tymianu

– 1 dl olivového oleja

 

Aký je postup pri príprave jahňacieho na tymiane? 

  1. Studenú vodu prečistenú v čističke vody Edel Wasser nalejte do nádoby Z-1620.
  2. Keď sa voda začne variť, pridajte vetvičky tymianu a pripravte tymianový odvar. Keď je odvar hotový, nádobu zakryte pokrievkou a dajte dolu z tepelného zdroja.
  3. Jahňacie kolená obaľte v korení 5 vôní a spolu so všetkými surovinami vložte do studenej nádoby Z-V3060a zalejte odvarom z tymianu.
  4. Indukčnú platničku zapnite a duste 5 minút pri teplote 160 °C.
  5. Následne teplotu znížte na 90 °C a kolená duste ďalších 90 minút.
  6. Jahňacie kolená vyberte z nádoby a zvyšnú zeleninu rozmixujte pomocou tyčového mixéru Mixsy.
  7. Servírujte na porceláne Zepter.

Prajeme dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *