Pripravte si vynikajúce teľacie rebierka!

 

Teľacie má jemnú chuť a krásnu ružovú farbu. Malo by byť súčasťou našej každodennej výživy. Dnes pre vás máme jednoduchý a mimoriadne lahodný recept, ktorý sa hodí na akúkoľvek špeciálnu príležitosť, slávnosť a aj na rodinný víkendový obed. Vďaka jedinečnej technológii Zepter nádob a vynikajúcemu kovu 316 L ho pripravíte metódou sous-vide v pohodlí domova.

Aké sú výhody varenia v Zepter nádobách?

Kolekcia nádob Zepter Masterpiece vďaka ušľachtilej oceli Zepter 316 L, pokročilej technológii a inovatívnemu dizajnu umožňuje varenie bez vody a pečenie bez tuku, takže potraviny sú zdravšie a chutnejšie, zachovávajú si prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bielkoviny). Obsahujú menej kalórií a sú bez nebezpečných látok. Varenie v systéme vo varnom stĺpci v nádobách Masterpiece Cookware šetrí suroviny, energiu, čas a peniaze, ale čo je najdôležitejšie, chráni vaše zdravie. Vďaka vareniu bez tuku a soli pomôže aj – ak potrebujete – zhadzovaniu prebytočných kíl.

Aké suroviny sú potrebné pre prípravu teľacích rebierok? (pre 4 osoby) 

– 1 kg teľacích rebier

– 1 polievková lyžica horčice

– 1 polievková lyžica medu

– čerstvé bylinky (petržlen, bazalka, tymian, rozmarín)

– extra panenský olivový olej na prípravu pesta

– zmes korenia 5 vôní (škorica, klinčeky, fenikel, čierne korenie, badián)

– víno

        Teľacie rebierka sa hodia na slávnostnú príležitosť

 

Ako postupujeme pri príprave teľacích rebierok?

  1. V MixSy pripravíte zmes korenia 5 vôní a pesta, ktoré vyrobíte z čerstvých bylín a extra panenského olivového oleja (môžete použiť aj kvalitné, už pripravené pesto).
  2. Zmes korenia 5 vôní dôkladne votrite do mäsa. Mäso vložte do studenej grilovacej panvice (Z-V3025Z), nepridávajte žiadny olej.
  3. Nádobu zakryte pokrievkou a nastavte indukčný varič na stredný stupeň. Rebierka duste po dobu 5 minút na 160 ℃.
  4. Mäso po 5 minútach otočte, teplotu znížte na 90 °C a rebierka duste pod pokrievkou ďalších 45 minút.
  5. Mäso sa tak bude pripravovať pomaly pri nízkej teplote. Vďaka nádobe zostane mäso šťavnaté a bude pripravené rovnomerne.
  6. Pokrievka pomôže vytvoriť efekt sous-vide bez použitia akéhokoľvek vákua.
  7. Indukciu po 45 minútach vypnite a nádobu stiahnite z ohrevu, mäso nechajte niekoľko minút odležať.
  8. Mäso následne vyberte, položte na dosku a potrite horčicou, medom a pestom.
  9. Servírujte so zeleninou na doske Zepter.

TIP:

Ako prílohu môžete podávať zemiakový šalát alebo rukolový šalát s granátovým jablkom a orechami.

Prajeme dobrú chuť!

Teľacie rebierka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *