Pripravte si tekvicové pyré ako základ mnohých jesenných receptov!

 

Jeseň je oficiálne tu, čo znamená, že je čas, aby sme zdokonalili naše tekvicové recepty! Dnes vám ukážeme, ako vyrobiť domáce tekvicové pyré, pretože to bude kľúčová zložka našich ďalších jesenných receptov, na ktoré sa už čoskoro môžete tešiť.

Tekvicové pyré je jednou z najvšestrannejších položiek, ktoré by ste mali používať vo svojej kuchyni. Pridá neuveriteľnú šťavnatosť koláčom a pečivu a veľa maslovo-orieškovej chuti polievkam a gulášom. Okrem toho sú tekvice super zdravé a bohaté na živiny, takže ich môžete čo najviac používať práve teraz, keď je ich sezóna. Pripravili sme pre vás dva jednoduché spôsoby prípravy tekvicového pyré pre vaše ďalšie pečenie a varenie. Ak pyré nevyužijete celé, zmrazte ho až do doby, keď budete pripravení vytvoriť ďalší tekvicou inšpirovaný recept!

 

SUROVINY

1 stredne veľká dyňa Hokkaido

 

PRÍPRAVA

Varenie

  1. Tekvicu ošúpte a odstráňte rozstrapkanú časť dužiny a semienka.
  2. Nakrájajte na malé kúsky a varte 20 – 30 minút na nízkej teplote 90 °C.
  3. Akonáhle je tekvica mäkká, rozmixujte ju mixérom mixSy.
  4. Podľa potreby pridajte soľ či ďalšie koreniny (voliteľné).
  5. Uchovávajte v nádobách vacSy až do použitia.

 

 

Pečenie

  1. Tekvicu nakrájajte na štvrtiny a odstráňte rozstrapkanú časť dužiny a semienka.
  2. Rúru predhrejte na 220 °C a tekvicu pečte po dobu 45 – 50 minút alebo tak dlho, až získa jemne zlatistú farbu.
  3. Tekvicu vyberte z rúry a počkajte, kým nevychladne.
  4. Následne odstráňte šupku a dužinu rozmixujte pomocou mixéra mixSy.

 

 

Využite aj tekvicové semienka! Umyte ich, pridajte soľ a pečte pri teplote 200 °C počas 15 – 20 minút alebo pokým získajú zlatisto hnedú farbu. Nezabudnite občas premiešať.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *