Pripravte si hovädzí sendvič a domáce focaccia

 

Pravdepodobne by ste neboli príliš ohromení, keby sme vám navrhli, aby ste si pripravili na obed alebo večeru sendvič, že? Tento recept vám však určite zmení názor! Ak si chcete pripraviť náš hovädzí sendvič, budete potrebovať kvalitný rib eye steak a trochu trpezlivosti, pretože vám navyše predvedieme, ako urobiť domáce focaccia! Cesto focaccia je veľmi podobné cestu, ktoré sa používa na pizzu. Skvele sa dopĺňa s hovädzím mäsom, ktoré je bohaté na selén, zinok, fosfor, železo, draslík, horčík a vitamín B.

Hovädzie mäso najlepšie pripravíte v nádobách Zepter Masterpiece ktoré sú vyrobené zo špičkovej nerezovej ocele 316L a vďaka pokročilej technológii a inovatívnemu dizajnu umožňujú varenie bez vody a vyprážanie bez tukov. Jedlo je zdravšie, ale aj chutnejšie, pretože si zachováva svoje prirodzené vône, chute, nutričné a biologické hodnoty a nevytvára žiadne nebezpečné látky.

 

 

 

 SUROVINY (na jeden sendvič)

  • 100 g steak z vysokej roštenky
  • 10 g cukety
  • 10 g cibule
  • 10 g húb
  • 10 g paradajok
  • pesto
  • 10 g rukoly
  • syr s modrou plesňou

 

Zloženie pre prípravu domáceho focaccia:

  • 1 kg pšeničnej múky
  • 500 ml vlažnej vody
  • 3 balenia suchého droždia (20 g)
  • ½ lyžice kvásku
  • 10 g čerstvého rozmarínu
  • 2 g soli
  • 1 dcl olivového oleja

 

Príprava cesta:

  • Zmiešajte droždie s vlažnou vodou.
  • Po 10 minútach pridajte zvyšné prísady na prípravu cesta.
  • Vzniknuté cesto hneťte štyrikrát a to každú polhodinu až kým sa cesto zdvihne.
  • Po zdvihnutí cestá položte cesto do formy na pizzu a nechajte ho znovu zdvihnúť.
  • Pečte pri teplote 160 °C počas 40 minút.

 

POSTUP PRÍPRAVY:

  • Zakryte nádobu Quadra Z-Q1918 a ohrievajte na teplotu 240 °C počas dvoch minút.
  • Dajte rib eye steak do panvice a znížte teplotu na 90 °C, pretože nádoba bude už dostatočne horúca, aby sa vytvoril efekt grilu.
  • Grilujte 5 minút z každej strany v zakrytej nádobe.
  • Akonáhle je steak pripravený, vyberte ho z panvice a pridajte cibuľu, cukety, paradajky a huby.
  • Steak grilujete v panvici pri teplote 90 °C po dobu 5 minút, bez toho aby ste do nádoby pridali vodu alebo olej.
  • Odložte nádobu zo zdroja tepla, ochuťte zeleninu pestom a nakrájajte steak.
  • Položte kúsky steaku, grilovanú zeleninu, rukolu a modrý syr na domáce focaccio.

 

Sendvič podávajte na doske Felix Zepter.

Prajeme dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *