Narodeninová čokoládová Margot torta

 

Ingrediencie:

cesto – korpus:

  • 5 vajec
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 a ½ lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice Holandského kakaa

krém:

  • ríbezľový lekvár
  • 5 veľkých Margot tyčiniek
  • 1 pohár šľahačky na šľahanie

Do krému: maliny a cherry čerešne.

Čokoládová poleva: 7 ks čokolády Gaštany Orion.

Zdobenie: maliny a čokoládové cukríky Jacquot – majú v každom supermarkete.

Príprava korpusu:

  1. Šľahajte vajcia s cukrom: do misy rozbite vajcia, zvlášť bielky, zvlášť žĺtky, prisypte cukor. Elektrickým šľahačom šľahajte najskôr žĺtky pri strednej rýchlosti a potom na najvyššej, aby ste získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny (cukor sa úplne rozpustí). Potom vyšľahajte bielky s cukrom. Čím viac vajcia ušľaháte, tým kyprejšie bude výsledné cesto, takže prácu neuponáhľajte!
  2. Pripravte cesto: znížte rýchlosť elektrického šľahača na strednú. Do pripravenej peny zo žĺtkov po lyžičkách pridávajte preosiatu múku s práškom do pečiva. Potom postupne pridajte kakao a nakoniec pridajte vyšľahané bielky. Rúru predhrejte na 180 °C. Polovicu cesta nalejte do menšej tortovej formy. Tortovú formu vymažte maslom. Lepšie sa vám cesto oddelí od formy. Pečte na strednej mriežke, kým korpus na povrchu nespevnie. Rovnaký postup zvolíte aj pri pečení druhej polovičky cesta.
  3. Krém: ušľahajte šľahačku, aby bola tuhá, pridajte najemno nastrúhané 3 ks Margot a celé zmiešajte.
  4. Postup:
  • Oba vychladnuté korpusy rozrežte. Budete tak mať 4 korpusy.
  • Prvý korpus vezmite a natrite ho marmeládou, potom potrite hotovým krémom z Margot.
  • Zdobte malinami rovnomerne po celej ploche korpusu, pridajte aj cherry čerešne nakrájané na polku.
  • Rovnaký postup vrstvenia použite na ďalšie dva korpusy. Posledný korpus otočte hladkou časťou nahor.
  • Rozohrejte si v nádobe nad parou čokoládu tzn. Gaštany od Orion. Celý korpus pomaly rovnomerne polievajte po celej ploche korpusu. Manipulujte s korpusom tak, aby čokoláda rovnomerne stekala po stranách.
  • Hotovú tortu dajte medzitým vychladnúť do chladničky na cca 15 minút.
  • Hotovú tortu vyberte z chladničky a postupne vrstvite zvyšný krém po stranách torty. Dookola potom posypte jemne nastrúhanou Margot (torta bude vyzerať ako orechová).
  • Tortu ozdobte čokoládovými cukríkmi Jacquot, malinami a dvoma kúskami cherry čerešní. To všetko lepte opatrne zvyšným krémom.

Hotovú tortu nechajte opäť stuhnúť v chladničke, kým nedorazí oslávenec.

Ako na čokoládové srdiečka?

  1. Čokoláda z gaštanov vám iste zostane. Vezmite vianočné formy a dajte ich na alobal. Do formičiek nalejte rozohriatu čokoládu a nechajte stuhnúť v chladničke.
  2. Ľahko sa od formičiek oddelí. Potom už ich len pripevnite krémom na tortu.

 

A teraz sa môžete tešiť, aký úspech torta zožne a oslavu narodenín budete chcieť mať čo najčastejšie😊.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *