Bravčové rebrá s barbecue omáčkou

 

Máte radi bravčové rebrá, ale nemáte gril? V našich nádobách môžete pripraviť pikantné bravčové rebrá do dvoch hodín. Vďaka technológii uzavretého cyklu zostanú nutrične bohaté šťavy vo vnútri nádoby, takže sa vaše jedlo varí vo vlastnej šťave. Budete variť bez pridania tuku, oleja alebo vody. Potraviny si zachovajú svoje nutričné a biologické hodnoty (vitamíny, minerály a bielkoviny), pričom budú obsahovať menej kalórií a budú bez nebezpečných látok.

Na prípravu bravčových rebierok použite nádobu ZEPTER Z-2850B. Príprava tohto receptu je veľmi jednoduchá. Zmiešate všetky prísady, vložíte mäso do nádoby a počkáte, kým ochutnáte tie najjemnejšie rebrá, ktoré ste kedy jedli! Nepreháňame! Dokonca sme museli prerušiť nakrúcanie, aby sme rebrá ochutnali. Dobrú chuť!

 

 

Suroviny (4 porcie):

– 1 kg bravčových rebier

Na grilovaciu omáčku:

– 2 lyžice dijonskej horčice

– 5 polievkových lyžíc paradajkového koncentrátu (alebo čerstvých paradajok)

– sušené paradajky

– 500 ml čierneho piva

– 2 chilli papričky

– strúhaný čerstvý zázvor (podľa chuti, asi veľkosti palca)

– 5 polievkových lyžíc medu

– korenie podľa chuti (kmín, koriander, škorica, čierne korenie)

– sójová omáčka

 

Príprava:

  1. V MixSy nádobe si pripravíme grilovaciu omáčku.
  2. Mäso vložíme do studenej nádoby Z-2850B, prelejeme omáčkou a prikryjeme pokrievkou.
  3. Indukčný varič nastavíme na stredný stupeň ohrevu a varíme asi 10 minút pri 160 °C. Potom znížime teplotu na 90 °C a varíme s pokrievkou ďalších 90 minút.
  4. Príležitostne nádobou zatrasieme, aby sa rebrá dobre premiešali s omáčkou.
  5. Na posledných 15 minút zložíme pokrievku, pridáme med a necháme prebytočnú tekutinu odparovať. Tak dosiahneme glazúru.
  6. Grilované rebrá podávame so zeleninou varenou vo woku alebo šalátom Coleslaw.

 

Bravčové rebrá

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *