Ingrediencie (4 porcie):
- 500 g zemiakov varný typ „A“ alebo s červenou šupkou
- 2 žĺtky
- 100 g hladkej múky
- 50 g parmezánu
- 400 g mladého kelu
- olivový olej
- soľ
- korenie

Postup prípravy
Zemiaky uvaríme v šupke, ešte horúce olúpeme, nastrúhame, prípadne prepasírujeme. Pre urýchlenie varenia môžeme použiť tlakovú pokrievku Syncro-Clik. Ihneď pridáme žĺtok, múku, parmezán, soľ, korenie a rýchlo zamiešame. Cesto upravíme do tvaru valčeka a rozdelíme pomocou vidličky na malé kúsky. Tie potom v dlaniach vyvaľkáme do tvaru guľôčky. Takto pripravené halušky opatrne vložíme do vriacej osolenej vody a varíme po dobu 2 – 3 minút, kým nevyplávajú na povrch. Kel rozoberieme na malé lístky. Uvarené halušky okamžite vhodíme na panvicu s kvapkou olivového oleja a kelom, prehrejeme po dobu 30 sekúnd a podávame s olivovým olejom a parmezánom, dochutené čerstvým korením a soľou.
Nutričné hodnoty na jednu porciu:
Kcal bielkoviny tuky sacharidy
330 13 12 43
One thought on “Zemiakové halušky s kelom”
Opravdu výborné a jednoduché, s poklicí syncro-clik hotovo téměř okamžitě. Moc doporučuji!