Zemiakové halušky s kelom

 

Ingrediencie (4 porcie):

  • 500 g zemiakov varný typ „A“ alebo s červenou šupkou
  • 2 žĺtky
  • 100 g hladkej múky
  • 50 g parmezánu
  • 400 g mladého kelu
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy

Zemiaky uvaríme v šupke, ešte horúce olúpeme, nastrúhame, prípadne prepasírujeme. Pre urýchlenie varenia môžeme použiť tlakovú pokrievku Syncro-Clik. Ihneď pridáme žĺtok, múku, parmezán, soľ, korenie a rýchlo zamiešame. Cesto upravíme do tvaru valčeka a rozdelíme pomocou vidličky na malé kúsky. Tie potom v dlaniach vyvaľkáme do tvaru guľôčky. Takto pripravené halušky opatrne vložíme do vriacej osolenej vody a varíme po dobu 2 – 3 minút, kým nevyplávajú na povrch. Kel rozoberieme na malé lístky. Uvarené halušky okamžite vhodíme na panvicu s kvapkou olivového oleja a kelom, prehrejeme po dobu 30 sekúnd a podávame s olivovým olejom a parmezánom, dochutené čerstvým korením a soľou.

 

Nutričné hodnoty na jednu porciu:

Kcal      bielkoviny      tuky      sacharidy

330             13              12            43

One thought on “Zemiakové halušky s kelom

  1. Opravdu výborné a jednoduché, s poklicí syncro-clik hotovo téměř okamžitě. Moc doporučuji!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *